Fırında Kabak Mücveri

Fırında Kabak Mücveri

Süre: 45 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 15 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik


Malzemeler:

  • 3 adet kabak (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 3 dal taze soğan (ince doğranmış)
  • 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

1. Malzemeleri Hazırlama:

  • Rendelenmiş kabakları temiz bir bezle sıkarak fazla suyunu çıkarın.
  • Kabakları bir kaba alın.
  • Üzerine rendelenmiş havuç, doğranmış yeşillikler, yumurtalar, un, beyaz peynir, baharatlar ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

2. Fırın Kabına Dökme:

  • Fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  • Hazırladığınız karışımı kaba eşit şekilde yayın.
  • Üzerini düzleştirin.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin.

3. Fırında Pişirme:

  • Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
  • Karışımı fırına verin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Üzeri kızarana kadar fırında tutun.
  • Dilerseniz çıtır kıvam alana kadar biraz daha pişirebilirsiniz.

4. Servis:

  • Ilık veya soğuk olarak servis edin.
  • Yanında sarımsaklı yoğurt ile sunarak lezzetini artırabilirsiniz.

🔥 İpucu:
Mücverin daha çıtır olması için pişirmeden önce harcı 10 dakika dinlendirin ve kabakların suyunu iyice sıktığınızdan emin olun.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!