Beyran Çorbası

Süre: 3 Saat 15 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 3 saat
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler:
- 500 gr kemikli kuzu eti (tercihen incik veya gerdan)
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
1. Eti Haşlama:
- Kemikli kuzu etini büyük bir tencereye alın, üzerine 6 su bardağı su ekleyin.
- Orta ateşte 2,5 saat boyunca pişirin, köpüklerini ara ara alın.
- Pişen eti didikleyin ve haşlama suyunu süzerek ayırın.
2. Pirinci ve Sarımsağı Ekleyerek Kaynatma:
- Ayrılan et suyuna pirinci ekleyerek 15 dakika pişirin.
- Dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyin.
- Didiklenmiş etleri çorbaya ekleyin, salçayı ilave ederek 10 dakika daha kaynatın.
3. Üzeri İçin:
- Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biber ekleyin.
- Servis tabaklarına alınan çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis edin.
🔥 İpucu: Gaziantep usulü orijinal tarif için çorbayı bakır sahanlarda sunabilirsiniz.
×