Tarhana Çorbası

Süre: 25 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 5 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 20 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
1. Tarhanayı Hazırlama:
- Bir kasede tarhanayı 1 su bardağı ılık su ile karıştırarak 10 dakika bekletin.
2. Çorbayı Pişirme:
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin.
- Salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Şişmiş tarhanayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
- 5 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
3. Servis:
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek sıcak servis edin.
🔥 İpucu: Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Daha lezzetli olması için et suyu kullanabilirsiniz.
×