Fırında Yoğurtlu Tavuk But

Süre: 1 Saat
🕒 Hazırlık Süresi: 15 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 45 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Malzemeler:
- 6 adet tavuk but
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
1. Marine Sosunu Hazırlama:
- Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın.
- Homojen kıvamda bir sos elde edin.
2. Tavukları Marine Etme:
- Tavuk butlarını hazırladığınız yoğurtlu sos ile güzelce kaplayın.
- Üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
- Daha lezzetli olması için 4-5 saat bekletmeniz önerilir.
3. Fırında Pişirme:
- Marine edilen tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine 1 çay bardağı su gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Ara ara çevirerek pişirmeye devam edin.
- Üzeri kızarınca fırından çıkarın.
4. Servis:
- Fırında yoğurtlu tavuk butlarını sıcak olarak servis edin.
- Yanında pilav veya fırın sebzeleri ile sunabilirsiniz.
🔥 İpucu:
Tavuk butlarının daha çıtır olması için son 10 dakikada fırının ızgara modunu açabilirsiniz.
×