Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Süre: 50 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 20 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik


Malzemeler:

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

1. Karnabaharı Haşlama:

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.
  • Hafif yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynar suda haşlayın.
  • Haşlanan karnabaharı süzüp fırın kabına alın.
  • Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

2. Beşamel Sos Hazırlama:

  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpın.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin.
  • Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

3. Fırında Pişirme:

  • Haşlanmış karnabaharların üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190°C fırında 25-30 dakika kadar, üstü kızarana kadar pişirin.

4. Servis:

  • Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.
  • Yanında et yemekleri veya salata ile sunabilirsiniz.

🔥 İpucu:
Daha lezzetli bir sonuç için kaşar peynirini fırının son 10 dakikasında ekleyin. Bu, peynirin tam kıvamında erimesini sağlar.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!