Orman Kebabı

Orman Kebabı

Süre: 55 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 40 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik

Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet havuç (halka doğranmış)
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

1. Eti Kavurma:

  • Tencereye sıvı yağı alın ve kuşbaşı doğranmış dana etlerini ekleyin.
  • Yüksek ateşte rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Daha sonra ocağı kısık ateşe alın, etlerin suyunu salmasını ve çekmesini bekleyin.
  • Yaklaşık 10-12 dakika boyunca ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.

2. Soğan ve Havuç Ekleme:

  • Etler suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Halka doğranmış havuçları ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.

3. Salça ve Baharatların Eklenmesi:

  • Tencerenin ortasına domates salçasını ekleyin.
  • Kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyerek karıştırın.

4. Patates ve Bezelyeleri Ekleme:

  • Küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.

5. Suyun Eklenmesi ve Pişirme:

  • Tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
  • Tüm malzemelerin eşit şekilde suya temas ettiğinden emin olun.
  • Ocağı orta ateşe getirip tencerenin kapağını kapatın.
  • Yaklaşık 35-40 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.

6. Servis:

  • Pişen orman kebabını ocaktan alın.
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Lezzet İpucu

Orman kebabınıza ekstra aroma katmak için pişirme aşamasında içine birkaç dal taze kekik ve bir diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!