Zeytinyağlı Enginar

Süre: 45 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet limon (suyu)
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı taze dereotu (süsleme için)
Yapılışı:
1. Enginarları Hazırlama:
- Enginarları temizleyin ve limonlu suya batırın, kararmamaları için bekletin.
- Enginarların saplarını kesip, içini temizleyin.
2. Soğan ve Sarımsağı Soteleme:
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
3. Enginarları Ekleyin:
- Enginarları tencereye yerleştirin ve 5 dakika kadar soteleyin.
4. Pişirme:
- Üzerine tuz, karabiber, su ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin.
- Kapağını kapatarak 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
5. Servis:
- Enginarları sıcak servis tabağına alıp, üzerine taze dereotu serpiştirerek soğutun ve soğuk servis yapın.
🔥 İpucu: Enginarları daha lezzetli hale getirmek için pişirme sırasında biraz beyaz şarap ekleyebilirsiniz.
×