Etli Kapuska

Etli Kapuska

Süre: 1 Saat

🕒 Hazırlık Süresi: 15 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 45 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Malzemeler:

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 1 adet büyük soğan (doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 baş lahana (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

1. Etin Kavrulması:

  • Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp ısınmasını bekleyin.
  • Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsakları ve havucu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

2. Salça ve Domates Eklenmesi:

  • Domates salçasını ekleyip karıştırın, ardından rendelenmiş domatesi ekleyin ve karıştırın.
  • 5 dakika kadar pişirin ve tuz, karabiber, pul biber ekleyin.

3. Lahananın Eklenmesi:

  • Doğranmış lahanayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.

4. Servis:

  • Etli kapuskayı sıcak servis yapın, yanında ekmek ve yoğurtla sunabilirsiniz.

🔥 İpucu: Etli kapuskayı daha lezzetli yapmak için etleri pişirmeden önce biraz baharatlı zeytinyağında marine edebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!