Çerkez Tavuğu

Çerkez Tavuğu

Süre: 50 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 20 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Cevizli Sos İçin:

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 dilim bayat ekmek içi (sütle ıslatılmış)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı tavuk suyu

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Dövülmüş ceviz içi (süsleme için)

Yapılışı:

1. Tavuğu Haşlama:

  • Tavuk göğüslerini bir tencereye alın.
  • Üzerine su, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
  • Orta ateşte 25 dakika boyunca haşlayın.
  • Haşlanan tavukları süzerek soğumaya bırakın ve suyunu saklayın.

2. Cevizli Sos Hazırlama:

  • Dövülmüş ceviz içini, sütle ıslatılmış ekmek içini, kırmızı toz biberi ve kimyonu mutfak robotundan geçirin.
  • Püre haline getirin.
  • Karışıma azar azar tavuk suyu ekleyerek macun kıvamında bir sos elde edin.

3. Tavukları Didikleme:

  • Soğuyan tavukları elinizle ince ince didikleyin.
  • Cevizli sosla karıştırarak iyice harmanlayın.

4. Tereyağlı Sos Hazırlama:

  • Küçük bir tavada tereyağını eritin.
  • Üzerine kırmızı toz biberi ekleyerek hafif kızdırın.

5. Servis:

  • Hazırladığınız Çerkez Tavuğunu servis tabağına alın.
  • Üzerine tereyağlı sosu gezdirin.
  • Dövülmüş ceviz içi ile süsleyerek soğuk servis edin.

🔥 Lezzet İpucu:

Daha yoğun bir aroma için cevizli sosa bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca, Çerkez Tavuğunun kıvamını daha akışkan yapmak isterseniz biraz daha tavuk suyu ekleyerek açabilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!