🕒 Hazırlık Süresi: 20 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 4 su bardağı su
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Cevizli Sos İçin:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 dilim bayat ekmek içi (sütle ıslatılmış)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı tavuk suyu
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Dövülmüş ceviz içi (süsleme için)
Yapılışı:
1. Tavuğu Haşlama:
- Tavuk göğüslerini bir tencereye alın.
- Üzerine su, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
- Orta ateşte 25 dakika boyunca haşlayın.
- Haşlanan tavukları süzerek soğumaya bırakın ve suyunu saklayın.
2. Cevizli Sos Hazırlama:
- Dövülmüş ceviz içini, sütle ıslatılmış ekmek içini, kırmızı toz biberi ve kimyonu mutfak robotundan geçirin.
- Püre haline getirin.
- Karışıma azar azar tavuk suyu ekleyerek macun kıvamında bir sos elde edin.
3. Tavukları Didikleme:
- Soğuyan tavukları elinizle ince ince didikleyin.
- Cevizli sosla karıştırarak iyice harmanlayın.
4. Tereyağlı Sos Hazırlama:
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.
- Üzerine kırmızı toz biberi ekleyerek hafif kızdırın.
5. Servis:
- Hazırladığınız Çerkez Tavuğunu servis tabağına alın.
- Üzerine tereyağlı sosu gezdirin.
- Dövülmüş ceviz içi ile süsleyerek soğuk servis edin.
🔥 Lezzet İpucu:
Daha yoğun bir aroma için cevizli sosa bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca, Çerkez Tavuğunun kıvamını daha akışkan yapmak isterseniz biraz daha tavuk suyu ekleyerek açabilirsiniz.