Tavuklu Nohut Yemeği

Süre: 55 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 40 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler
- 2 adet tavuk but (veya 300 gr tavuk göğsü)
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Tavuğu Haşlama:
- Tavuk butlarını tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte 20 dakika haşlayın.
- Haşlanan tavukları süzerek bir kenara alın, suyunu yemeğe kullanmak üzere saklayın.
- Tavukları didikleyerek hazırlayın.
2. Soğan ve Salçayı Kavurma:
- Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
3. Tavuk ve Nohutları Ekleme:
- Didiklenmiş tavuk etlerini tencereye ekleyin, birkaç dakika karıştırarak kavurun.
- Haşlanmış nohutları da ekleyerek yemeği harmanlayın.
4. Baharatları ve Suyu Ekleyerek Pişirme:
- Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyerek karıştırın.
- Üzerine sıcak tavuk suyunu veya normal sıcak suyu ekleyin.
- Kapağı kapalı şekilde 15 dakika kısık ateşte pişirin.
5. Servis:
- Tavuklu nohut yemeğini sıcak şekilde servis edin.
- Yanında pirinç pilavı veya turşu ile sunabilirsiniz.
🔥 Lezzet İpucu:
Daha yoğun bir tat için yemeğinize bir diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca, nohutları haşlarken birkaç damla limon suyu ekleyerek daha yumuşak olmalarını sağlayabilirsiniz.
×