Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç

Süre: 1 Saat

🕒 Hazırlık Süresi: 10 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 45 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 kişilik

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 1 paket vanilin
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)

Üzeri İçin:

  • Toz tarçın
  • Fındık veya ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Pirinci Haşlama:

  1. Pirinci yıkayıp süzün.
  2. Küçük bir tencerede üzerine 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.

2. Sütlaç Karışımını Hazırlama:

  1. Büyük bir tencereye sütü alın, içine haşlanmış pirinci ekleyin.
  2. Şekeri ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
  3. Buğday nişastasını 1 su bardağı su ile açın ve kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin.
  4. Vanilini ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.

3. Fırında Pişirme:

  1. Hazırlanan sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaselerine paylaştırın.
  2. Yumurta sarısını sütlaçlardan biraz alarak çırpın ve sütlaçların üzerine sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

4. Servis:

  • Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın, üzerine tarçın ve fındık serpiştirerek servis edin.

🔥 İpucu: Daha lezzetli bir sütlaç için sütü kaynatmadan önce içinde çubuk tarçın veya portakal kabuğu bekletebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!