Fırınlanmış Sebzeler ve Humus

Fırınlanmış Sebzeler ve Humus

Süre: 35 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 10 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 25 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik

Malzemeler:

Fırınlanmış Sebzeler İçin:

  • 1 adet kabak (iri doğranmış)
  • 1 adet havuç (iri doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (iri doğranmış)
  • 1 adet patlıcan (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Humus İçin:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Sebzeleri Fırınlama:

  • Fırını 200°C’ye ısıtın.
  • Tüm sebzeleri doğrayın ve bir fırın tepsisine alın.
  • Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

2. Humusu Hazırlama:

  • Haşlanmış nohutu mutfak robotuna alın.
  • Üzerine tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuzu ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.

3. Servis:

  • Fırınlanmış sebzeleri bir tabağa alın.
  • Yanına humus koyarak servis yapın.

🔥 İpucu: Daha farklı bir tat için humusa bir tutam kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!