Yoğurtlu Kabak Mücveri (Fırınlanmış)

Yoğurtlu Kabak Mücveri (Fırınlanmış)

Süre: 30 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 10 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 20 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik

Malzemeler:

  • 2 adet kabak (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
  • 1 çay bardağı yulaf unu veya tam buğday unu
  • 2 dal taze soğan (ince doğranmış)
  • 5-6 dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

1. Fırını Isıtma ve Kabakları Hazırlama:

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın ve önceden ısıtın.
  • Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu sıkarak çıkarın.

2. Harcı Hazırlama:

  • Bir kasede yumurtaları çırpın.
  • Üzerine un, lor peyniri, taze soğan, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  • Sıkılmış kabakları ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

3. Fırında Pişirme:

  • Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  • Karışımdan küçük parçalar alarak tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika pişirin.

4. Yoğurtlu Sos ve Servis:

  • Bir kasede yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  • Tavada zeytinyağını ısıtıp kırmızı toz biber ekleyin.
  • Mücverlerin üzerine yoğurt sosu ekleyerek sıcak veya ılık servis yapın.

🔥 İpucu: Daha çıtır bir doku için fırından çıkardıktan sonra biraz daha bekletebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!