Kinoalı Kabak Dolması

Süre: 50 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 20 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 1/2 su bardağı kinoa
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için: yoğurt ve nane
Yapılışı:
1. Kabakları hazırlayın:
- Kabakların üst kısmını kesin ve içlerini dikkatlice oyun.
2. İç harcı pişirin:
- Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine salça, domates ve haşlanmış kinoayı ekleyin.
- Baharatları ilave edip birkaç dakika kavurun.
3. Dolmaları doldurun ve pişirin:
- Kabakları iç harçla doldurun. Tencereye dizip yarısına kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Servis Önerisi:
Servis ederken üzerine yoğurt döküp kuru nane serpebilirsiniz. Ilık ya da soğuk olarak sunabilirsiniz.
🔥 İpucu: İç harcı daha lezzetli hale getirmek için biraz ince doğranmış maydanoz ya da dereotu ekleyebilirsiniz.
×