Boşnak Böreği

Boşnak Böreği

Süre: 1 Saat 30 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 50 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 40 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6-8 Kişilik

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

  • 400 gr kıyma
  • 2 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

  • Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • İçine tuz ve suyu ekleyerek yoğurun.
  • Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölün, üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Kıymayı bir kaba alın.
  • İnce doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.

3. Hamurun Açılması:

  • Dinlenen hamurları tezgâha alın.
  • Elinizle açarak mümkün olduğunca ince hale getirin.

4. Böreğin Şekillendirilmesi:

  • Açılan hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.
  • İç harçtan eşit şekilde serpiştirin.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayarak yuvarlak bir börek haline getirin.

5. Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında böreğin üzeri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin.

Lezzet İpucu: 🍽

💡 Böreğin daha çıtır olması için pişmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı sürebilirsiniz. Ayrıca, fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp 5 dakika dinlendirerek daha yumuşak bir doku elde edebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!