Poğaça

Poğaça

Süre: 1 Saat

🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔹 Mayalanma Süresi: 30 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 20 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 12 adet

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzeri için)

İç Harcı İçin:

  • 150 gr beyaz peynir veya kaşar peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam veya çörek otu

Yapılışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

  1. Ilık süt, maya ve şekeri bir kaba alıp 5 dakika bekletin.
  2. Unu geniş bir kaba alın, tuzu ekleyin ve ortasını açın.
  3. Maya karışımını ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırın.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  1. Peyniri ezin, doğranmış maydanozla karıştırın.

3. Poğaçaları Şekillendirme:

  1. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparın ve elinizle açın.
  2. İçine peynirli harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın.

4. Üzerine Yumurta Sürme ve Pişirme:

  1. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  2. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
  3. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

5. Servis:

  • Sıcak olarak yanında çayla servis edin.

🔥 İpucu: Daha yumuşak bir poğaça için hamuru yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!