İskender Kebap (Bursa)

İskender Kebap (Bursa)

Süre: 45 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 20 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 25 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 Kişilik


Malzemeler:

🔹 Et için:

  • 500 gr dana döş veya kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

🔹 Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

🔹 Diğer:

  • 1 adet pide (fırın pidesi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (üzerine gezdirmek için)
  • Yoğurt (yanına servis için)

Yapılışı:

1. Eti Hazırlayın:

  • Eti ince ince doğrayın veya et dövme işlemiyle inceltin.
  • Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın.
  • 15 dakika kadar dinlendirin.

2. Eti Pişirin:

  • Tavayı iyice ısıtın.
  • Eti yüksek ateşte mühürleyerek pişirin.
  • Pişen etleri kenara alın.

3. Domates Sosunu Hazırlayın:

  • Tereyağını eritin.
  • İçine rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve şekeri ilave ederek 10 dakika kaynatın.

4. Pideyi Hazırlayın:

  • Pideyi küp küp doğrayın.
  • Tavada hafif tereyağı ile kızartın.

5. Servis Edin:

  • Kızarmış pideyi tabağa yayın.
  • Üzerine eti yerleştirin.
  • Hazırladığınız domates sosunu gezdirin.
  • Tereyağını eritip en son üzerine dökün.
  • Yanına yoğurt ekleyerek sıcak servis edin.

Lezzet İpucu: 🥩

🔥 Etin yumuşak olması için pişirmeden önce 1 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!