Glutensiz Brownie

Glutensiz Brownie

Süre: 40 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 15 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 25 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 8 Dilim

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1/2 çay bardağı hindistancevizi yağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker (veya hurma püresi)
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

1. Çikolatayı eritin:

  • Bitter çikolatayı ve hindistancevizi yağını benmari usulü eritin.

2. Karışımı hazırlayın:

  • Yumurtaları şekerle çırpın. Üzerine eriyen çikolatayı, vanilyayı ekleyin.

3. Kuru malzemeleri ekleyin:

  • Badem unu, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak sıvı karışıma ilave edin.

4. Fırınlama:

  • Yağlı kağıt serili kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

Ilık servis edilirse içindeki çikolata daha akışkan olur. Üzerine dondurma veya taze meyve dilimleri ile sunabilirsiniz.

🔥 İpucu: Daha yoğun çikolata lezzeti için içerisine damla çikolata veya ceviz parçaları ekleyebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!