Glutensiz Brownie

Süre: 40 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 15 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 25 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 8 Dilim
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 100 gr bitter çikolata
- 1/2 çay bardağı hindistancevizi yağı
- 1/2 su bardağı toz şeker (veya hurma püresi)
- 1 çay bardağı badem unu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- Bir tutam tuz
Yapılışı:
1. Çikolatayı eritin:
- Bitter çikolatayı ve hindistancevizi yağını benmari usulü eritin.
2. Karışımı hazırlayın:
- Yumurtaları şekerle çırpın. Üzerine eriyen çikolatayı, vanilyayı ekleyin.
3. Kuru malzemeleri ekleyin:
- Badem unu, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak sıvı karışıma ilave edin.
4. Fırınlama:
- Yağlı kağıt serili kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 dakika pişirin.
Servis Önerisi:
Ilık servis edilirse içindeki çikolata daha akışkan olur. Üzerine dondurma veya taze meyve dilimleri ile sunabilirsiniz.
🔥 İpucu: Daha yoğun çikolata lezzeti için içerisine damla çikolata veya ceviz parçaları ekleyebilirsiniz.
×