Fırında Ayva Tatlısı

Süre: 1 Saat
🕒 Hazırlık Süresi: 20 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 40 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy ayva
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- 4-6 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı fıstık ya da fındık içi (isteğe bağlı)
- 4 yemek kaşığı kaymak ya da dondurma (servis için)
Yapılışı:
Ayvaları hazırlayın:
- Ayvaları ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın.
- Kabuklarını soymadan kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Fırınlama işlemi:
- Ayvaları fırın kabına alın.
- Her yarım ayvanın içine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin.
- Su, karanfil ve tarçını ekleyin.
- Üzerini kapatmadan önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
İç harcı hazırlayın ve servis edin:
- Pişen ayvaların içine ceviz, fıstık ve kuş üzümünü karıştırarak doldurun.
- Üzerine kaymak veya dondurma koyarak sıcak ya da soğuk servis yapın.
🔥 İpucu: Ayvanın çekirdeklerini pişirme suyuna eklemek tatlıya doğal bir renk ve jelimsi kıvam verir. Atmayın, kullanın! 🍂
×