Çikolatalı Portakallı Kek

Süre: 55 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 20 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 35 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 8 Dilim
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 80 gr bitter çikolata (üzeri için)
- 2 yemek kaşığı krema (üzeri için)
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın:
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı malzemeleri ekleyin:
- Sıvı yağı, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin:
- Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Spatula ile homojen kıvam alana kadar karıştırın.
Fırınlama:
- Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika pişirin.
Üzerine ganaj hazırlayın:
- Kremayı ısıtın, içerisine bitter çikolatayı ekleyip eritin. Soğuyan kekin üzerine gezdirin.
🔥 İpucu: Portakal kabuğunu rendelemeden önce güzelce yıkayın. Beyaz kısmını almamaya dikkat edin; acı bir tat bırakabilir.
×