Perde Pilavı (Siirt)

Perde Pilavı (Siirt)

Süre: 1 Saat 10 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 30 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 40 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 Kişilik


Malzemeler:

🔹 Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

🔹 İç harcı için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 400 gr haşlanmış tavuk eti (didiklenmiş)
  • 1 çay bardağı çam fıstığı
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

🔹 Kaplama için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 10-12 adet badem

Yapılışı:

1. Hamuru Hazırlayın:

  • Geniş bir kaba un, yoğurt, yumurta, tereyağı ve tuzu ekleyin.
  • Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.

2. Pilavı Hazırlayın:

  • Tereyağını bir tencerede eritin, çam fıstıklarını ekleyip hafifçe kavurun.
  • Yıkanmış pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Kuş üzümü, tarçın, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

3. Hamuru Kalıba Yerleştirin:

  • Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgâhta açın.
  • Yağlanmış fırın kabına hamuru serin, kenarlarını dışa doğru sarkıtın.
  • İç yüzeye bademleri yapıştırarak görsellik kazandırabilirsiniz.

4. Tavuklu Pilavı Ekleyin:

  • Pişen pilava haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin.
  • Karıştırın ve bu iç harcı kalıba dökün.

5. Hamuru Kapatarak Fırında Pişirin:

  • Sarkan hamurları iç harcın üzerine kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

6. Servis Edin:

  • Fırından çıkan perde pilavını birkaç dakika dinlendirin.
  • Ters çevirerek servis tabağına alın.
  • Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Lezzet İpucu: 🥄

Hamurun daha lezzetli olması için içerisine biraz eritilmiş tereyağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca bademleri önce sıcak suda bekletip kabuklarını soyarsanız daha güzel bir görünüm elde edersiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!