KİRAZ'IN MUTFAĞI

Perde Pilavı (Siirt)

Perde Pilavı (Siirt)

🕒 Hazırlık Süresi: 30 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 40 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 Kişilik


Malzemeler:

🔹 Hamuru için:

🔹 İç harcı için:

🔹 Kaplama için:


Yapılışı:

1. Hamuru Hazırlayın:

2. Pilavı Hazırlayın:

3. Hamuru Kalıba Yerleştirin:

4. Tavuklu Pilavı Ekleyin:

5. Hamuru Kapatarak Fırında Pişirin:

6. Servis Edin:


Lezzet İpucu: 🥄

Hamurun daha lezzetli olması için içerisine biraz eritilmiş tereyağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca bademleri önce sıcak suda bekletip kabuklarını soyarsanız daha güzel bir görünüm elde edersiniz.