İç Pilav

Süre: 30-35 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 10 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 25 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
Yapılışı:
1. Pirinci Hazırlama:
- Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin.
- Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
2. İç Harcın Hazırlanması:
- Bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin.
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Dolmalık fıstıkları ekleyip hafifçe kızarana kadar kavurun.
- Kuş üzümünü ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3. Pilavı Pişirme:
- Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyerek karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 12-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika demlenmeye bırakın.
4. Servis:
- Hafifçe karıştırarak kabartın ve sıcak servis edin.
🔥 İpucu: Daha aromatik bir tat için birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
×